Thema de aardappel

 

 

Tijdens het thema van de aardappel deden we heel veel leuke dingen; 
we maakten frietjes van plasticine, speelden met aardappelen in het zand, speelden met de play mobil boerderij, kleurden Mr. Potato in, speelden met frietjes in de poppenhoek, ...

 

We speelden niet alleen, maar leerden ook vele dingen bij; hoe groeit een aardappel, welke gerechten kunnen we allemaal maken van een aardappel, leren samenwerken (aardappel mag niet vallen van het doek), ... 

 

Ook proefden we verschillende gerechtjes: puree, gebakken aardappelen in de pan, gekookte aardappelen en gekookte aardappelen in de schil. 

 

De kleuters knutselden vollop een frietzakmannetje. Dit deden ze door een patroon te stempelen met aardappelen, armen en benen te knippen, ogen, mond en neus te tekenen en als allerlaatst de frietjes knippen als haar voor hun mannetje. 

 

De kleuters maakten ook muziek aan de hand van prenten. Hierbij hadden we enkele dirigenten nodig. 

 

We speelden ook een aardappelrace. De kleuters werden in twee groepen verdeeld. Elke groep kreeg een aardappel. 
De bedoeling was om zo snel mogelijk te lopen tot aan de boom, met de aardappel in de hand, terug te lopen en de aardappel door te geven aan het volgende vriendje. De kleuters juichten elkaar toe en moedigden elkaar ook aan. 

 

Op vrijdag mochten we het slotmoment van de vriendschapsdag bijwonen (dit werd georganisseerd door de derde kleuterklas, het eerste, tweede en derde leerjaar). We dansten op de muziek en kregen daarna een koekje met een blij gezichtje op. 

 

Kijk maar mee naar de foto’s van vorige week! 

 

aaa