Oudste kleuters a (OKa)

Met de oudste kleuters gingen we naar Rollebolle, een bewgingslandschap voor kleuters. We werden onderverdeeld in 4 groepen en konden bij 10 verschillende postjes ons uitleven. Kijk zeker ook eens op de blog van juf Katrien om foto's te zien van de andere groepjes. 

rolle

In het thema afval gingen we afval sorteren, waarbij we goed bekeken uit welk materiaal het afval gemaakt is. We recycleerden en knutselden met een oude fles en dopjes. We gingen ook op 'afvaltocht' en maakten de omgeving van onze school weer netjes. We schrokken ervan hoeveel afval we vonden op onze speelplaats, het veld en de straten rondom school!

afval

De dag begon heel zonnig en hij kon al niet meer stuk. Na een uurtje rijden kwamen we met de bus aan bij het familiepark De sierk. Na een korte uitleg gingen we op verkenning in het park. Er was vanalles te zien en te doen! Overal waren er hoekjes en kantjes waar de kinderen konden spelen en vooral vanalles ontdekken. Het was een heel geslaagde dag!

sierk

Kijk zeker ook eens op de blog van de andere klassen om extra foto's te zien. 

We gingen op reis in Italië en maakten kennis met al het mooie van Italië: de toren van Pisa, het colosseum, de waterstad venetië, de kunstwerken van Michelangelo, … We merkten ook al snel dat Italië heel wat lekkernijen heeft: pizza, pasta, gelato en zoveel meer! Het huisje werd omgetoverd tot een Italiaans restaurant waar we pizza of pasta konden serveren. Daarnaast leerden we ook nog een mondje italiaans! Ciao

ita

In het thema Pasen leren we alles over de kip, de haan en het ei. We maken een paasmandje om onze paaseitjes in te steken, we spelen met kippen en paaseitjes, we versieren eitjes,… Verder hebben we zelf eitjes klaargemaakt en geproefd: spiegelei, hard- en zachtgekookt ei en een roerei. We verwelkomen ook de kuikentjes in onze school en wie durft, mocht ze eens vastnemen.

pasen