Jongste kleuters b (JKb)

Deze week leerden we heel wat over (monster)pompoenen: er bestaan verschillende soorten pompoenen, kleine en grote, we kunnen een pompoen uithollen om er een griezelig gezichtje op te tekenen maar we kunnen ook pompoensoep maken van een pompoen enzoverder!

We vonden ook wat tijd om lekker te griezelen!!!

Kijken jullie mee? "Moe-ha-ha"

 

Pompoenen

Op dinsdag 17 oktober gingen we naar jaarlijkse traditie naar het Banhoutbos! We konden door het blaadjestapijt stappen, zagen paddenstoelen, kastanjes en vonden de lege hulsjes van beukennootjes!

We namen veel blaadjes, kastanjes... mee naar de klas en knutselden ermee! We schilderden ook een boom in herfstkleuren, maakten een egel of uil met blaadjes van de bomen, maakten een puzzel van Rikki en nog zoveel meer!

 

Thema: Herfst in het bos

De voorbije 3 weken leerden we heel wat meer over de fruitboer en over fruit. Daarbij kon een uitstapje aan een echte fruitboer niet ontbreken! We mochten appels plukken, appels rapen, appelsap persen en wat overschoot van de appels aan de kippen en schapen geven. We proefden ook van heerlijke peren, appelsienen en bananen in de klas! Als slot maakten we samen appelflappen met appels (Jonagold-appels, want ook zij hebben een naam) van de fruitboer!

 

op uitstap

Op woensdag 11 oktober kwam de prinses van Vievuilland naar ons toe. In Viesvuilland ligt allemaal afval in het rond. De prinses vroeg of we haar konden leren om alles netjes te sorteren en op te ruimen... Kijken jullie mee?

 

Viesvuilland