Jongste kleuters a (JKa) - Jongste kleuters b (JKb)

Dit is de blog van JKa(peuters)-JKb(eerste kleuters). Vanaf januari worden dit twee aparte blogs. Nu zitten we nog even samen.

We komen de klas binnen en wat staat daar in de kring? Een hele grote doos! Wat zou daar inzitten? Heel nieuwsgierig gingen we eens kijken en... er zat nog een doos in! En nog één en nog één. Wat konden we allemaal doen met die dozen? Erin kruipen natuurlijk. We ontdekken hoeveel kindjes in de doos kunnen. Kunnen er meer in de grote of de kleine doos? In de klas kunnen we met dozen van allerlei formaten spelen, we bouwen torens met dozen, we versieren een mooie doos en we zingen het liedje 'kheb een doosje in mijn hand'. We sorteren spullen volgens groot en klein en zetten deze in het juiste groepje bij de grote of kleine doos. In de kring kunnen we met de grote dozen spelen, er over stappen en natuurlijk ons verstoppen. Kiekeboe!!

De tweede schoolweek zit er al op! Amai, wat gaat het snel zeg. Maar we hadden weer veel plezier in de klas. We gingen buiten fietsen op de speelplaats, we maakten kettingen, we stempelden voor onze verjaardagskroon, we maakten een vosje van een kartonnen bordje, we luisterden naar een verhaal, we maakten muziek met de instrumenten, ... En er is een nieuw vriendje in de klas, welkom Nirmin!

d

Wat zijn we goed gestart dit schooljaar! We hebben al veel kunnen spelen in de klas en de kindjes mochten een symbooltje kiezen. We maakten al ons eerste knutselwerkje: we konden een boekentas versieren met de dotters en daarop kwam ons zelf gekozen symbooltje. We genoten van het zonnige weer en gingen spelen in de zandbak, wat leuk! Tot volgende week :)

d

De eerste schooldag voor veel kindjes van onze klas, wat spannend zeg! Enkele traantjes bij het afscheid van mama of papa, maar deze waren heel snel voorbij. We konden veel spelen in de klas en alle verschillende hoekjes ontdekken. We aten fruit in de kring en gingen glijden van de glijbaan. Wat ging de dag snel voorbij! Komen jullie morgen opnieuw spelen? Tot dan!

ch