Jongste kleuters a (JKa)

Ons eerste thema zit erop! 

De klas werd helemaal omgetoverd naar een gezellige ruimte versierd met lichtjes. 

We begonnen het thema met een belevingsactiviteit rond licht en donker. Samen trokken we naar een donkere ruimte en ontdekten we wanneer het licht is en wanneer donker. We deden 1 voor 1 de lichtjes aan door AAN te roepen tot het licht was in de klas. Daarna deden we 1 voor 1 de lichtjes uit door UIT te roepen tot het donker was. We ontdekten ook hoe we al die lichtjes aan en uit moesten doen: sommige met een knopje om te duwen, bij sommige een haakje om te schuiven, bij sommige moesten we zelf een vlammetje gebruiken om het aan te krijgen, nog anderen moesten in het stopcontact. Ook oefenden we op het richten met lampjes: naar boven, naar beneden, op de stoel, op onze arm, op onze benen, ... 

We luisterden naar het verhaaltje van 'zo moe en toch klaarwakker'. De dierenvrienden van het kindje konden de slaap maar niet vatten. Telkens opnieuw moesten ze opstaan om te plassen, tanden te poetsen, nog een zoentje te geven, nog hun knuffel te zoeken, ... Het duurde een hele poos voor ze echt konden slapen! Daarna mochten we eens vertellen hoe wij slapen. Wie slaapt er bij ons in bed? Hoe slapen we: met een lichtje of in het donker? Wat is ons slaapritueel? 

Iedere eerste dinsdag van de maand vieren we in school A de verjaardagen van alle kinderen die afgelopen maand jarig waren. Dan komen de kikkers op bezoek, mogen de jarigen op het podium en dansen we samen de kikkerrock. In onze klas mochten Axelle en Elodie meedansen op het podium, hoera! 

Het leven zoals het is: niet alle kinderen waren even grote fan bij het zien van de kikkers. Een paar kindjes hadden toch een beetje schrik. We bleven eventjes op afstand om alles te bekijken en daarna nam meester Frederiek uitgebreid de tijd om met zijn pak tot bij de kindjes te komen. Ze mochten eens aan het pak voelen, high five doen aan de kikker, we mochten er zelf eventjes mee op de foto! Uiteindelijk vonden alle kindjes het eigenlijk wel heel lieve kikkers. 

Daarna dansten ze allemaal vrolijk mee met de kikkerrock, bravo hoor! 

Tot de volgende maand kikkers! 
https://www.youtube.com/watch?v=LNWqWbvsSds

De eerste dag zit erop. Een topdag, zowel voor de kindjes als de juf. 

Vandaag zijn we vooral op verkenning geweest in onze nieuwe klas, leerden we de nieuwe vriendjes kennen en gingen we al een beetje aan de slag met lichtjes in het donker. De kinderen waren enorm gefascineerd door alle lichtjes in de klas, heel mooi om te zien. We speelden zelf al eens in het donker, spannend! 

Geniet mee van de foto's! 

Wat bracht de Sint in de klas ? Een prinsessenhuisje, een brandweerkazerne, een krokodillen golfspel en massa's grote blokken in allerlei kleuren. En natuurlijk veel letterkoekjes.mmmm!!

Nog eventjes een klasfoto als herinnering van mijn laatste schooldagen.  Jammer, ik zal die lieve kinderen missen. 

" "