Blog: tweede leerjaar

Jarigen in de maand mei

Joepie, in de maand mei waren weer 2 kinderen van onze klas jarig.

We wensten onze 2 feestvarkentjes op allerlei manieren een gelukkige verjaardag toe.

Wij hebben genoten! Nerine en Otylia: een dikke proficiat!

" "

tweede leerjaar 21 juni, 2017 - 21:04
Gekke standbeelden

Tijdens de les muzische vorming mochten we ons uitleven in het maken van gekke standbeelden, onmogelijke dieren, goochelaars,... Kunnen jullie raden wat wij uitgebeeld hebben?

" "

tweede leerjaar 21 juni, 2017 - 20:51
Muzische vorming: abstracte glasramen

Wij stonden versteld hoe glasramen gemaakt werden. We zagen er verschillende en achteraf maakten we samen een abstract glasraam. Hier kan je onze resultaten bewonderen...

" "

tweede leerjaar 21 juni, 2017 - 20:22

Vandaag trokken we naar de Gavers voor een frisse maar leerrijke natuurdag. Hier het verslag en de foto's van de voormiddagactiviteit: waterdraakje vertelt.... En waterdraakje had heel wat te vertellen! Met een groot zeil werd het Gavermeer nagebootst. Wij mochten onder of boven het water 'zwemmen'. In een volgende stap gingen wij samen met waterdraakje op zoek naar enkele dieren in en rond het meer: eenden, reigers, kikkers,... Wij hebben elk diertje op een speelse manier nader bekeken. Het was heel tof om met een grote schepnet zelf diertjes uit het water te halen. Wij schepten enkele waterlibellen, slakjes, larven,... Natuurlijk hebben wij ze achteraf weer vrij gelaten want wij zijn echte natuurvrienden!!! Klik hier voor de foto's.