Vijfde leerjaar b

In een nieuw project 'Daar zit muziek in', leerden we alles over de radio en muziek. Met al deze informatie kropen we zelf in de huid van een radiopresentator en maakten we in groep een eigen radiozender.

Een naam bedenken, een logo ontwerpen, een jingle (dit is het typisch herkenbare muziekje zodat je de radiozender meteen herkent) en een poster maken, waren de eerste stappen naar onze eigen radiozender. Onze uitzending moet natuurlijk wat gevuld worden, dus maakten we ook een eigen nieuwsbericht en interviewden we iemand uit de school.

Allemaal heel spannend maar ook heel leerrijk en leuk!

Hier kan je alvast enkele foto's bekijken terwijl we aan het werk waren. De definitieve uitzending en de poster krijgen jullie later te zien op de blog. ;-) 

radiozender maken

Vrijdag kregen we iemand van GoodPlanet op bezoek in de klas, die ons alles leerde over afval. 

Hoe moeten we nu weer sorteren en waarom? Wat mag in welke vuilbak? Hoe kunnen we ons steentje bijdragen en zorgen voor minder afval? We kregen een heel interessante uitleg, mochten zelf afval sorteren en deden een leuk spel om te ontdekken hoe we afval kunnen voorkomen of hergebruiken.
afval beheren

Grootouders in de klas? Ja hoor!

Alles gebeurde natuurlijk coronaproof! Via Google Meet planden we een 'opendeurdag' voor de grootouders die eens via de computer wilden videochatten met ons. Zo konden we voor onze ICT wedstrijd meteen een foto nemen met minstens 10 grootouders, mét een grappig hoofddeksel. 

De oma van Laura was jarig, dus kon ze genieten van een verjaardagsliedje van alle leerlingen!

Wat een coole oma's en opa's!

grootouders