Vijfde leerjaar b

In ons nieuw thema over 'Europa' maakten we kennis met de Europese Unie, het ontstaan en de groei en de lidstaten. Aan de hand van een kaartspel, memory, domino, een online quiz en heel wat spelletjes werden we heel wat wijzer. Op een leuke manier hebben we toch heel wat bijgeleerd!Europa

Muziekles met stoelen? Tuurlijk kan dat! 

Met een dirigent en vier stoelen kunnen we heel wat leuke ritmes maken. Na heel wat oefenen lukte dit al heel goed. Daarna gingen we een stapje verder en maakten we een 'partituur' zodat we geen stoelen meer moeten gebruiken. In groepjes maakten we een eigen 'lied' door verschillende ritmes te klappen. 

Bekijk de leuke resultaten door op de foto te klikken.

ritmische stoelen

Koude, donkere dagen. Regen, natte blaadjes. Een rood, oranje, geel, groen tapijt van bladeren op de grond. Het is HERFST!

De herfstbomen geven toch wat kleur aan de donkere dagen. Met wat herfstkleuren, stift en verf gingen onze kunstenaars aan de slag. Sommigen werkten in de kubistische stijl, anderen zorgden met wasco voor een prachtige achtergrond. 

Herfstbomen

Deze week gingen we terug van start met de atelierwerking. Op dinsdagnamiddag mogen de leerlingen van 4-5-6 eens op bezoek bij één vier de juffen voor een leuke muzische opdracht. Vier weken lang schuiven ze door zodat ze alle activiteiten eens hebben gedaan. 

De eerste groep maakte kennis met dotpainting, zoals de Aboriginals deden in Australië. Met verschillende kleuren verf en een zwart blad, maakten ze prachtige kunstwerken!

dotpainting