Vijfde leerjaar a

Naar aanleiding van de Projectweek Zill Caroussel in 4, 5 en 6 maakten de leerlingen een ganzenbord en de prenten bij het verhaal 'Ik word Zwarte Piet'. Veel tijd en veel werk, dus reden te meer om deze ook eens te gebruiken. Het vijfde leerjaar ging naar 3a en 3b om het kamishibaiverhaal (prentenverhaal met vertelkastje) te vertellen. Daarna speelden ze in groepjes hun zelfgemaakte ganzenborden met opdrachten. De leerlingen van het vijfde gingen ook even langs bij Okb: daar vertelden ze nog eens het verhaal 'Ik word Zwarte Piet' met hun zelfgemaakte tekeningen in het vertelkastje. 

Tijdens de projectweek keken we naar 'La légende de Saint-Nicolas' en keken we naar een Frans filmpje waarbij Zwarte Piet (Père Fouettard) probeert om Sinterklaas te foppen, maar dat draait omgekeerd uit! We zongen 'Venez, venez, Saint-Nicolas' en we speelden Franse en Engelse memory's. Ook de PietenSinterklaasMove mocht niet ontbreken!

sint

Op maandag 22 oktober mocht het vijfde leerjaar naar het kunstenaarsatelier Be-Part in Waregem. Daar zagen we de tentoonstelling van kunstenares Caroline Achaintre. In het atelier gingen we ook zelf aan de slag. We maakten maskers met verschillende soorten materiaal. Op elke tafel lag ander materiaal en we moesten telkens na een tijdje doorschuiven naar de volgende tafel, tot we al het materiaal hadden kunnen gebruiken. Als alle maskers klaar waren, gingen we terug naar de tentoonstelling. Daar moesten we het mooiste kunstwerk eruit kiezen en schetsen. Een tweede opdracht bij het schetsen was ook: voeg er nu nog iets aan toe. Een heel grote dank je wel aan de ouders en grootouders die zorgden voor het vervoer!