Vijfde leerjaar a

Ai, ik heb mijn been gebroken. Dat is de titel van ons Zonnelandboekje. We maakten kennis met verschillende breuken, leerden wat gewrichten zijn en waar die voor dienen, dat dieren ook een skelet hebben of zelfs een exoskelet... Te veel om op te noemen. Alle informatie die we tegenkwamen werd in een quiz gegoten en we haalden best wel hoge scores!

quiz

In het thema voeding hadden we het over vis en visgebieden, de korenmolen: van graan tot boterham, collect en go en prijzen vergelijken, smoothies maken en recepten omzetten, fruit en groenten van hier en elders, bewaartechnieken, verpakkingen, oxfam eerlijke handel en trucjes met eieren. Vooral deze laatste kon op heel wat enthousiasme rekenen... een ei in azijn, een ei in zout water, een ei laten vallen zonder dat het breekt... ook uit het raam? Kijk maar mee!

ei

Pimp je fiets... het project van sTemwijs van Rhizo college Zwevegem. De leerlingen van het vijfde leerjaar moesten een oplossing bedenken voor een probleem van één van de fietsers. Hoe kan je ervoor zorgen dat je ketting er niet afvalt? Hoe kan je fietsen zonder nat te worden als het regent? Hoe kan je ervoor zorgen dat je niet uitglijdt of slipt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je niets vergeet: helm, fietslicht...? Hoe kan je ervoor zorgen dat je hond niet uit je mandje springt? Ze maakten er een prototype van. Na de paasvakantie gaan we terug naar Rhizo om één van de prototypes ook in het echt te maken... We kijken er al naar uit!