Derde leerjaar a

Deze week gingen we de muzikale toer op. We maakten kennis met de verschillende muziekgenres, experimenteerden met de boomwackers, luisterden naar een muzikaal sprookje, gingen muzikaal rekenen en nog veel meer.

We gebruikten ook ons uitvinderstalent en maakten onze eigen instrumenten...Proberen en nog eens proberen...aanpassen en verbeteren waren woorden die we veel gebruikten! Het resultaat was subliem!

Vandaag hadden we onze optocht en toonmomentje! Weer een topervaring rijker!

Hier zijn we weer met een beetje nieuws uit onze klas!

Charlotte was jarig! 

We speelden het spel Cluedo maar dan met onze geleerde dieren.

We gingen experimenteren met onze gemaakte verhalen en schimmen...Alleen wat jammer dat onze spot het een beetje liet afweten. Gelukkig hadden we enkele creatieve leerlingen die de gepaste oplossing zochten! Knap!

Deze week gingen we aan de slag om onze eigen smileykerstbal te ontwerpen! Dit zorgt voor enkele grappige balletjes in onze boom!

We speelden ons verhaal tussen onze voorwerpen uit de gezondheidsdriehoek...Wat kunnen voorwerpen toch ook problemen ondervinden...lol

We maakten kennis met enkele techniekproefjes waarbij we dikwijls versteld stonden van het resultaat! we deden het zelfs regenen in onze klas!

We brachten ons geheimvoorwerp mee. We maakten het elkaar lekker moeilijk want ook al deden we zo ons best om goede vragen te stellen...Het raden van het voorwerp ging niet zo vlot! Niet zo erg want we hadden enorm veel plezier in het zoeken naar..

Donderdag was een heel leuke dag! De Sint bracht ons hele leuke geschenkjes. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar kwamen een verhaal van Sint vertellen en spelletjes over Sint met ons spelen.

We maakten deze week ook al het eerste deel van onze eigen kerstbal.

Gisteren hadden we een jarige in onze klas! Proficiat Sebastian!

Toen we maandag op school aankwamen stonden onze zelfgemaakte schoentjes overal rond...Onze beloning van de Pieten vonden we zelfs in de papiermand! Die Pieten toch!

In ons thema van voeding gingen we even piepen naar andere landen en culturen.We besloten dan ook een Scandinavische wrap te maken...Lekker!

Donderdag was het zover... De Sint kwam naar onze klas! Spannend moment! 

We kregen allemaal een zakje vol lekkers omdat we zo flink zijn!

Nu nog wachten tot 6 december voor de pakjes!

Maandag werden we door de directeur allemaal samen geroepen in het Heem.

Hij kreeg een berichtje van Sint met een moeilijke opdracht in. De Sint vertelde dat hij zijn boeken kwijt is en dat hij graag wou dat wij hem zouden helpen!

We gingen de uitdaging aan en begonnen direct met werken.

Met onze klas leerden we de verschillende soorten boeken kennen. We besloten uiteindelijk om strips te maken.

We gingen op onderzoek... Wat is belangrijk bij een stripverhaal? En.. Dan begon het echte werk met een resultaat waar we heel tevreden mee zijn!

Verder leerden we ook dat de boeken in de bib volgens een systeem staan. We hadden deze ordening nodig om onze ruilbeurs te organiseren. Dat was dan ook een heel leuk momentje deze week.

Intussen kregen we iedere dag een nieuwe opdracht waar we ook onze tanden in hebben gezet.(we hielpen Piet bij rekenraadsels en prijzen, we knutselden volgens Umberto Britto, we kregen leuke verhalen te horen,...)

Vrijdag mochten we dan met zijn allen een kijkje nemen in de boeken van de andere klassen. Daar werd ons ook telkens nog een opdracht gegeven die mochten uitvoeren! Dat was ook TOP!

Uiteindelijk werden we gevraagd om gisterenavond onze schoen te zetten met onze briefjes bij voor Sint... Wat is het een spannend weekend...Zal Sint en zijn Pieten onze klas een bezoekje brengen?