Tweede leerjaar b

De stagiaires die de eerste graad overnemen werkten deze week het project 'Goed in je vel' uit. We leerden over gezonde voeding, beweging, fair trade, tafeletiquette, ... en in een hoekenwerk kwamen ook allerlei verschillende smaken en zintuigen aan bod. 

De kers op de taart was het pop-uprestaurant op vrijdag. Zo waren wij bij de gelukkigen die ondanks de coronamaatregelen toch nog eens op restaurant konden gaan! Álles deden de leerlingen zelf, van de tafelaankleding tot het bereiden van de maaltijden. Ze werden in vier groepen verdeeld om groentenwraps, pompoensoep, spaghetti bolognaise en chocoladecupcakes te maken. Wat was dat lekker! 

Geniet mee via de aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=ib_Xrbgo5Ic

... of via het foto-album hieronder. 

 

" "

Vorige donderdag haalden we onze loopschoenen boven om in het kader van Welzijnszorg geld in te zamelen voor vzw 't Netje. 2B deed dat fantastisch! Samen liepen we maar liefst 35 kilometer in een kwartier, dus tot in Gent... Trotse juf! :) 

Een eervolle vermelding nog voor Nore en Warre, die respectievelijk de tweede hoogste score van alle meisjes en de derde hoogste score van alle jongens behaalden. 

 

 

" "

Vandaag werden er stop-motionfilmpjes gemaakt over... 

- een gezin dat op reis is. De mama wil relaxen op het strand terwijl de papa en het kindje met de boot gaan varen. Het begint jammer genoeg heel hard te regenen...

- een schaap dat verdrinkt. De boer kwam net op tijd om het schaap te redden. 

- een boot die zinkt. De inzittenden overleven het gelukkig! 

- een boer die wordt aangevallen door zijn eigen dieren. 

 

 

" "

 

 

Alweer een groep met heel veel fantasie! 

Deze week werden er stop-motionfilmpjes gemaakt over een boer en een boerin die een sneeuwman maken, over vissen die een race houden in zee, over een sneeuwpop die smelt tijdens de lente en over planeten die botsen met een raket en daardoor een heel dorp verwoesten. Geniet mee via de foto's en de filmpjes hieronder!

" "