Tweede leerjaar b

Samen naar het bos! En de weergoden waren ons goedgezind, gelukkig! 

In het bos volgen we het kabouterpad, dit leidde ons naar allerlei verschillende leuke opdrachten! 

- zoveel en zo snel mogelijk met ons armen slaan zoals de vogels 

- de stam van de bomen meten met armen en handen 

- bladregen maken 

- om het snelst over een boomstam lopen en ons evenwicht proberen houden 

- paddenstoelen van dichtbij bekijken en hun sporen zoeken 

-... 

Kijk maar even mee! 

Bos

We gingen aan de slag met getallen boven de 20! 

En leerden onze eerste maal en deeltafel aan, de tafel van 2 (helft en dubbel)! 

Dit lukte al super goed! We zijn klaar voor de volgende! 

 

Deze week gingen we ook op uitstap naar het bos (zie apart blogbericht). 

 

Verder gingen we aan de slag in groepjes en mochten we zelf raadseltjes bedenken. 
De andere moesten dan raden waarover ons raadseltje ging! 

We zijn volop begonnen aan de voorbereidingen van de tafels! Aan de hand van herfstmaterialen maakten we groepjes die even groot zijn en leerden we zo het principe van vermenigvuldigen en delen. 

In het hoekenwerk gingen we samen aan de slag in kleine groepen in ons klas en in de klas van juf Sarah. De kinderen vonden dit super om in kleine groepjes aan de slag te gaan en in beide klassen opdrachten uit te voeren! Op deze manier kwam iedereen aan het woord en kon iedereen actief aan de slag! 

Tussendoor speelden we vaak een kort spel op aanvraag van de kinderen, om ons daarna weer volop te kunnen focussen op de lessen! Ze doen het super! 

Week 4 en 5 waren weken van testjes en van ontspanning! 

We namen onze eerste proeven af en zorgden voor voldoende bewegingsoefeningen tussendoor! Zowel in de klas als buiten, want deze week was het ook wieltjesdag! 

Verder gingen we ook voor de eerste keer op stap voor mooimakers! We gingen op tocht door Sint-Lodewijk om zoveel mogelijk afval op te rapen. Jammer genoeg vonden we zelf nog heeeeel veel afval langs de straten... Maar tot vreugde van alle kinderen zagen we niet alleen afval maar ook een ...... LAMA! Tijd voor een leuke klasfoto! :) 

Vanaf volgende week gaan we aan de slag met nieuwe leerstof en voorbereidingen op de tafels, spannend! 

We zijn goed bezig! 

Druk aan de slag met het maken en verzinnen van eigen verhalen met de dobbelstenen en deze dan ook naar voren te brengen! Op aanvraag van de kinderen spelen we nu ook muziek af tijdens het schrijven, geniet mee van het filmpje! 

Leren programmeren met onze clementoni robot : wat hebben we nodig op school? We mochten de robot zelf programmeren om een route te volgen naar het nodige voorwerp. Sommige namen de langste weg, anderen de kortste, De robot viel enorm in de smaak en blijft dus ook een tijdje in de klas staan. We zullen deze verder gebruiken voor herhaling van rekenlessen! :) 

De laatste lessen herhaling van rekenen ( wegen, de helft/het dubbel, ...). Die mogen er snel door van de kinderen, iedereen staat te popelen om te rekenen boven de 20! 

We hielden ook eventjes een adempauze om te reflecteren over de voorbije weken. De leerlingen kregen de kans om aan te geven wat ze al leuk vinden in de klas en wat ze eventueel nog graag zouden zien veranderen. 

Deze week maakten we onze eerste toetsen... Tijd om daarna naar buiten te trekken en alles er even uit te gooien! 

Op naar een volgende leerrijke week! 

De tweede week zit er op! En daarmee ook de eerste volledige (normale) lesweek! 

We gingen druk aan de slag, zowel alleen als in groepjes! 

In de klas mochten we in levende lijve de ruimtelijke begrippen onderzoeken : we gingen zo ver mogelijk van elkaar gaan staan, zo dicht mogelijk bij elkaar, zo hoog mogelijk, zo laag mogelijk, tussen elkaar, links van elkaar, rechts van elkaar,...

Ook gingen we aan de slag met 'de liter', we vergeleken heel wat dingen uit de klas die we konden vullen met water. Wat was er precies 1liter, ruim 1 liter of bijna 1 liter? 

We gingen in groepjes aan de slag om de vrienden van prinses Kaatje en ridder Roel beter te leren kennen. Daarna hielden we een wie is het - quiz over de kinderen uit onze klas... Ra ra ra ... 

Verder leerden we ook over de 'verkleinwoorden' bij reus en geitje. Bij reus mochten we in een bewegingsverhaal alle handelingen heel groot uitbeelden! Bij geitje was alles eerder klein en schattig... 

We gingen ook aan de slag in ons nieuw leesboek. Daar mochten we duo-lezen, elk om beurt een stukje vertellen en luisteren naar elkaar. 

 

Nog een werkpuntje voor de juf om eraan te denken om meer foto's te nemen tijdens het klasgebeuren! :)