Tweede leerjaar a

Een nieuw jaar is begonnen en we gaan voor een gezond 2019! Gezond zijn door gezond te eten, te bewegen en zorg te dragen voor ons lichaam. We lopen af en toe een vijftal minuten op de speelplaats, we besteden aandacht aan mondhygiëne, onze tanden poetsen, ons goed in ons vel voelen,...We houden alles bij in ons 'fit-boekje'.

Dinsdag gingen we op doktersbezoek. Wij hebben veel gehoord en gezien en mochten veel vragen stellen. Dank je wel dokters (want ze waren met 2) dat je tijdens de drukke praktijk toch tijd wou vrijmaken om ons te ontvangen!

" "

Wij kregen hoog bezoek van Sint en Piet.

Sint had zijn groot boek mee waarin elke leerling van onze klas vermeld stond.

En Piet...deed niks anders dan ons plagen.

Het snoep lag zo hoog dat juf er bijna niet aan kon.

Gelukkig kwam juf Karen helpen!

" "

Wisten jullie dat wij een boodschap kregen van de SINT: Hij was al zijn boeken vergeten in Spanje! Hij vroeg onze hulp om boeken te maken en zo de kinderen toch blij te maken op 6 december. Wij maakten een moppenboek.

Voor we begonnen bezochten we de kinder- en jeugdboekenhandel om te zien welk soort boeken er allemaal zijn, hoe ze gemaakt worden en waarop we zelf moesten letten als we aan de slag gingen. Het was leuk en leerrijk! Bedankt voor het bezoek!

We nemen afscheid van Niezar. 

Niezar verhuist en daardoor moet hij afscheid van ons nemen. We vinden het heel jammer en daarom hebben we hem extra in de bloemetjes gezet. We maakten een cup-cake tekening, schreven een wens en deden speciaal een superleuke activiteit. Nu dragen we allemaal het zelfde vriendschapsbandje. 

De mama van Niezar bakte voor onze klas een lekkere taart met chocolade. Mmm! Het heeft gesmaakt! Dank je wel aan de papa en de mama. 

Niezar, we wensen je het beste toe voor nu en later. 

Juffen en kinderen van 2a.